“Ik rende de dag voor de bruiloft weg”: waarom doen mensen dit?

Het restaurant werd besteld, tweede neven en ooms uit het hele land kochten tickets gekocht, de trouwoutfit is al op de figuur gemonteerd en wacht in de vleugels – en de toekomstige helft verklaart plotseling dat er geen bruiloft zal zijn … het is ongelooflijk beledigend en pijnlijk. Waarom doe je dit? En is het mogelijk om iets te doen om dit te voorkomen?

Mensen ontmoeten elkaar, worden verliefd, trouwen … tussen de tweede en derde stap, op een goede manier, zou je de partner goed moeten herkennen. Bepaal of u elkaar nadert en kijkt aan één kant van uw “kakkerlakken” om een ​​gezin samen met de daaropvolgende gevolgen en verplichtingen te bouwen.

Wetenschappers van de Universiteit van Missouri hebben een studie uitgevoerd waarin ze probeerden te achterhalen waarom mensen al geplande bruiloften annuleren. Psychologen hielden een diep interview met degenen die ongeveer 4,5 jaar oud waren in de relaties en beschouwden ze als ernstig, en beëindigden vervolgens de verloving.

Wat aangemoedigd om bang te worden en weg te rennen?

een.De aangestelde bruiloft wordt een katalysator voor diepere en bewuste gedachten over relaties en plannen voor het leven

De conclusies van psychologen versterken de persoonlijke verhalen die Facebook -abonnees deelden (een extremistische organisatie verboden in Rusland).

“We waren verliefd op elkaar van het schoolbureau en toen we 20 werden, besloten we te trouwen. Het leek erop dat dit een volledig natuurlijke stap was, maar hoe anders? Maar we hebben documenten ingediend en paniek greep me vast. Wil ik nu voor eens en voor altijd beslissen? Ik kende geen andere relaties, en ik had geen nabijheid van een andere man … Uiteindelijk bleek dat hij door dezelfde gedachten werd overwonnen. Maar het was onmogelijk om terug te keren naar dezelfde relatie na de afschaffing van de bruiloft – we zijn uit elkaar gegaan “.

‘Ik ontdekte dat ik niet zo veel van hem hield. Op het moment van de goedkeuring van het voorstel was alles romantisch. En toen ik me realiseerde dat dit geen film is en ik met deze persoon zal moeten wonen en kinderen zal opvoeden, was het hier gedekt ‘.

“Ik was woedend dat we al drie jaar leven en hij doet geen voorstel. Dit is een vast idee geworden. En toen hij eindelijk aanbood om te trouwen (meer precies, “kneep ik het”), bleek dat het niet langer zo interessant was. Ik kreeg wat ik wilde, en dacht plotseling: maar ik heb het nodig?””

2.Gezamenlijke bruiloftplanning is vaak de reden voor de ontkoppeling

“We waren het niet eens in bijna alles, de klassieker van het genre – ze had een bruiloft, een jurk en een pathos -ceremonie nodig met een stel gasten, en ik droomde ervan te ondertekenen en samen ver weg van iedereen te vertrekken. Zo ruzie dat ik het begreep – we vallen niet samen in levenswaarden of voor doeleinden “.

“Ik dacht er nog niet eerder over, maar het bleek dat zijn familie erg religieus was, vooral toen grootouders contact maakten en ze me aan het drukken begonnen te drukken zodat we getrouwd waren. Mijn bruidegom probeerde me niet eens te steunen, gaf me een toxiciteit voor mijn familieleden. Ik zei dat dit een slecht begin is en ik wil niet zo leven “.

“Plots bleek het dat mijn bijeenkomsten voor bier met vrienden en reizen naar paintball niet zijn opgenomen in onze plannen voor het leven na het schilderen, en dit was als het ware als vanzelfsprekend. Ik was niet klaar voor zulke verstopte relaties en wilde absoluut niet afscheid nemen van mijn eigen leven “.

“Ooit ruzie maken vanwege zijn familieleden en bruiloften en hij, boos, schreeuwde opnieuw naar me. Ik zal dat niet zeggen voor het eerst in mijn leven, maar toen realiseerde ik me dat ik zijn grofheid mijn hele leven niet kon doorstaan. “.

“Iemand heeft ons geadviseerd elkaar voor de bruiloft te vertellen. En mijn toekomstige echtgenoot gaf toe dat hij vóór het nieuwe jaar op het bedrijfsfeest dronken werd en me veranderde. Hij is vreselijk gekweld door de fout en hij voelde zich beter van wat hij me vertelde. Maar ik voelde me helemaal niet beter – ik heb er soms nog steeds spijt van dat ik erachter kwam, maar daarna kon ik de bruiloft niet langer vergeven en annuleren. “.

“We hebben net ruzie gemaakt vanwege het geld. Maar het werd duidelijk dat het probleem lang was en veel is opgebouwd. Dus het schandaal bleek volledig lelijk. Verzoend, maar het sediment bleef – alleen de hele stemming was weg om een ​​bruiloft te regelen “.

Is het mogelijk om eerder te vertragen?

“Toen hij verklaarde dat hij niet klaar was, dekte wrok me: waarom hij dit niet zei voordat we de uitnodigingen stuurden en ik heb mijn foto’s geüpload met een verlovingsring op Instagram? (Extremistische organisatie verboden in Rusland) Nu zal de hele wereld weten dat de bruidegom me voor de bruiloft heeft verlaten … “

De afschaffing van de bruiloft is inderdaad een onaangename oplossing. Naast schaamte en wrok van de verlaten kant trekt het financiële verliezen aan. Daarom is het natuurlijk beter om jezelf een maximum aan vragen te stellen en er eerlijke antwoorden op te geven.

Psycholoog Gary Lewandowski adviseert hoe een onaangename situatie kan voorkomen.

  • Voordat de relatie zo ver gaat dat je over het huwelijk zult praten, denk er na over hoe

    je toekomst er met deze partner uitziet. Of uw waarden en dagelijkse gewoonten samenvallen? Markeer de tijd en probeer je voor te stellen, visualiseer het leven met deze persoon “in verdriet en vreugde”. Vind je het leuk wat je ziet?

  • Probeer de relaties nuchter te evalueren voordat je het over de bruiloft praat of vóór antwoord “ja” op een hand- en hartvoorstel. Consoleer jezelf niet met de illusie dat liefde alles zal verslaan, vooral als er problemen zijn zoals geweld, bedrog, constante conflicten, enzovoort. Weet je zeker dat je zo’n relatie wilt?

Natuurlijk is het belangrijk om objectief naar de situatie te kijken en goed na te denken voordat hij noodlottige beslissingen neemt. Maar in een poging om alles te voorzien, kunt u niet beslissen over eventuele veranderingen in het leven. Ze zijn allemaal onvermijdelijk gerelateerd aan stress, reflectie en logische angsten. Niemand is echter in staat om te raden hoe het leven zal verlopen.

Daarom is er altijd een risicofactor en moet deze als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *